/ Obchod dietologie.cz / Bezlepkové potraviny e-shop dietologie.cz / Bezlepkové mouky a směsi / Bezlepkové mouky / Bezlepková kaštanová mouka |
Bezlepková kaštanová mouka Adveni (CZ) advmoukkas
foto: redakce@dietologie.cz
Adveni Medical, spol. s r. o. se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alernativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví.
Bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.
Složení:
100% kaštanová mouka (z kaštanů sušených cca 16 dní při teplotě 47 °C a následně oddělených od šlupky)
Použití:
Kaštanová mouka má nasládlou chuť a příjemnou vůni. Je ideální pro pečení koláčů, moučníků, dortů, sušenek, ale i chleba. V jakémkoliv receptu můžeme až 25 % běžné mouky nahradit moukou kaštanovou. Francouzi z kaštanové mouky vyrábějí nejrůznější pyré, omáčky či polévky. K velkým milovníkům kaštanů patří i Američané, kteří tradičního posvícenského krocana často plní kaštanovou nádivkou.
Skladování: | V suchu a chladu. cca 4 °C |
HMOTNOST: | 250 g |
NUTRIČNÍ HODNOTY VE 100 GRAMECH VÝROBKU | |
ENERGETICKÁ HODNOTA: | 1391,3 kJ |
BÍLKOVINY (Nx6,25): | 2,4 g |
SACHARIDY: | 74,3 g |
TUKY: | 2,3 g |
z toho mononenasycené | 0,78 g |
z toho polonenasycené | 0,89 g |
VLÁKNINA: | 8,1 g |
SODÍK: | < 0,1 g |
MINERÁLNÍ LÁTKY / VITAMINY VE 100 GRAMECH VÝROBKU | |
Draslík: | 518 mg (26 %) |
Mangan: | 1 mg (50 %) |
Měď: | 0,4 mg (40 %) |
Kyselina listová: | 62 µg (31 %) |
Vitamin C: | 43 mg (43 %) |
Plody kaštanovníku setého jsou bohaté na vitamin C. Některé zdroje dokonce uvádějí, že ve 100g čerstvých jedlých kaštanů najdeme přibližně stejně tolik vitaminů jako ve 100g citrónů. Dále obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro ženy, které chtějí otěhotnět, pro ženy těhotné a kojící. Z minerálních látek je pak jedlý kaštan bohatý na mangan, měď a především draslík, který pomáhá v boji proti únavě a stresu. Jedlé kaštany mají jen málo jednoduchých cukrů. Většinu tvoří cukry složené, tzv. polysacharidy (zejména škroby), které jsou vstřebávány postupně a nevedou k výkyvům hladiny krevního cukru. Z tohoto důvodu je konzumace jedlých kaštanů vhodná pro diabetiky a pro všechny, kdo usilují o snížení nadváhy. Tzv. pomalé cukry pomáhají předcházet návalům vlčího hladu a usnadňují tak dodržování redukčního režimu. Z výživového hlediska je obzvlášť důležitý obsah kyseliny linolové ze skupiny esenciálních Omega-6 mastných kyselin a kyseliny alfa-linoleové ze skupiny Omega-3. Ty jsou mimo jiné zodpovědné za optimální fungování nervového systému, mozku, kardiovaskulárního systému, za produkci hormonů a imunitu. Kaštanová mouka je přirozeně bezlepková a je tedy vhodná i pro celiaky a osoby dodržující bezlepkovou dietu.
V balení 250g.
Výrobce: Země: ČR
Kód zboží: advmoukkas |
|
revidováno dne 12.11.2013
Chat s nutriční terapeutkou (výživovým poradcem) | |||
Přezdívka: | |||
Dotaz: | |||