dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk


/ Obchod dietologie.cz / Bezlepkové potraviny e-shop dietologie.cz / Bezlepkové mouky a směsi / Bezlepkové mouky / Bezlepková konopná mouka

Bezlepková konopná mouka

Co do obsahu bílkovin, patří konopí k nejvýživnějším rostlinám na světě. Podíl bílkovin u konopného semene dosahuje až 30%.

Bezlepková konopná mouka Adveni (CZ) advmoukkon
foto: redakce@dietologie.cz
Adveni Medical, spol. s r. o. se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. a také z kaštanu, který je další přínosnou alernativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví.


MINERÁLNÍ LÁTKY / VITAMINY VE 100 GRAMECH VÝROBKU
Jedná se o , kompletní a, které se mohou stát plnohodnotnou náhradou bílkovin živočišného původu. To jistě ocení vegani, vegetariáni a sportovci.Konopí má . Ve 100g konopné mouky se nachází neuvěřitelných 47g vlákniny. Konzumace potravin z konopné mouky tak podporuje a působí jako prevence civilizačních chorob. Potraviny bohaté na vlákninu lze vřele doporučit všem, kteří usilují o snížení své váhy.Konopné semeno obsahuje esenciální mastné kyseliny a a to v ideálním poměru 1:3. Tyto kyseliny mají zásadní význam pro správné fungování nervového systému, mozku, kardiovaskulárního systému, jsou zodpovědné za produkci hormonů a imunitu.Konopné semínko obsahuje velké množství vitamínů, jako je (používaný v lékařství při léčbě chudokrevnosti), další antioxidant chlorofyl a lecitin. Z nutričního hlediska je zajímavý také vysoký obsah hořčíku. Přítomná kyselina listová je pak velmi důležitá pro ženy, které chtějí otěhotnět, těhotné a kojící.Konopná mouka je a je tak vhodná pro celiaky a osoby dodržující bezlepkovou dietu.Mandlovo–konopné sušenky

¾ hrnku mandlové mouky
¼ hrnku konopné mouky (nebo lněné mouky)
¼ lžičky jedlé sody
¼ lžičky soli
1 lžičku mletého zázvoru (nebo skořice nebo vanilky)
3 lžíce másla (nebo kokosového oleje)
3 lžíce medu (nebo melasy)

Všechny ingredience spolu velmi dobře promícháme. Vytvarujeme 8 malých nebo 6 větších sušenek. Pečeme 6–10 minut při teplotě 170 °C. Sušenky vyjmeme a necháme vychladnout.
Sušenky se dají připravit i ve sladším provedení se skořicí, vanilkou, a také s jemnější lněnou moukou tak, jak jsou uvedeny tyto varianty v receptu.
V balení.Výrobce: Země: ČR

57
Kód zboží: advmoukkonDostupnost:Množství:
revidováno dne 12.11.2013
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: