dietologie.cz | | | xml/rss | | | Text verze | | | Grafická verze | | | Tisk |
/ Obchod dietologie.cz / Bezlepkové potraviny e-shop dietologie.cz / Bezlepkové mouky a směsi / Bezlepkové mouky / Bezlepková maková mouka |
Bezlepková maková mouka Adveni (CZ) advmoukmak
foto: redakce@dietologie.cz
Adveni Medical, spol. s r. o. se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alernativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví.
Bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.
Složení:
pomletá vylisovaná sušina z olejnatých semen máku
Skladování: | V suchu a chladu. |
HMOTNOST: | 300 g |
Podle posledních vědeckých výzkumů je využitelnost vápníku z rostlinných zdrojů podstatně vyšší než u mléka a mléčných výrobků, kde je vázán na kasein. Mák je výjimečný právě svým vysokým obsahem vápníku (1438 mg na 100 gramů). Obsahuje jej dvanáctkrát více než mléko, třikrát více než sýry.
S vůní makové mouky se vrátíte v čase, ocitnete se na prázdninách u babičky a pocítíte neodolatelnou touhu se znovu zakousnout do jejích makových buchet.
Recept:
Potřebujeme:
3 vejce
2 dcl vody
8–10 dkg cukru
3 polévkové lžíce oleje
½ prášku do pečiva nebo sody
12 dkg makové mouky
15 dkg čerstvého nebo zmrazeného rybízu na posypání (případně jiného ovoce)
Postup:
Předehřejeme troubu na 170 °C. V misce vyšleháme vejce s olejem, přidáme prášek do pečiva, cukr a ostatní složky. Když je vše dobře promíchané, přidáme makovou mouku a necháme 5 minut odstát, aby masa zhoustla. Takto vyhotovené těsto nalijeme do mafinových forem, posypeme rybízem a 30 minut pečeme. Upečené mafiny vyjmeme z formy a necháme vychladnout.
V balení 300g.
Výrobce: Země: ČR
Kód zboží: advmoukmak |
|
revidováno dne 12.11.2013