dietologie.cz | | | xml/rss | | | Text verze | | | Grafická verze | | | Tisk |
/ Obchod dietologie.cz / Bezlepkové potraviny e-shop dietologie.cz / Bezlepkové mouky a směsi / Bezlepkové mouky / Bezlepková mouka chia |
Bezlepková mouka chia Adveni (CZ) advmoukchia
foto: redakce@dietologie.cz
Adveni Medical, spol. s r. o. se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alernativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví.
Bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.
Skladování: | V suchu a chladu. |
HMOTNOST: | 200 g |
NUTRIČNÍ HODNOTY VE 100 GRAMECH VÝROBKU | |
ENERGETICKÁ HODNOTA: | 2194 kJ / 524 kcal |
BÍLKOVINY (Nx6,25): | 21,2 g |
SACHARIDY: | 37,5 g |
TUKY: | 31,6 g |
z toho Omega 3 | 20,36 g |
VLÁKNINA: | 33,7 g |
SODÍK: | 0 g |
Naše CHIA mouka je vyrobená z výlisků semínek CHIA (Salvia hispanica). Ty mají významné nutriční benefity.
5× více vápníku než v mléce plus obsah boronu, což je stopový prvek podporující transport vápníku do kostí. 2× více draslíku než v banánech. 3× více železa než ve špenátu. Obsahují také hořčík, zinek, fosfor, mangan. Velmi bohatý zdroj vitaminů skupiny B. Jedna lžíce semínek obsahuje 2 % riboflavinu, 13 % niacinu a 29 % thiaminu. Obsahuje také významné antioxidanty vitaminy C, E a skořicové kyseliny. 9× více Omega 3 nenasycených mastných kyselin než soja. O 80 % více Omega 3 než ve lněném semínku! Pozoruhodný zdroj vlákniny – až 32 % a nízký glykemický index. Vysoký obsah bílkovin.
Chia mouka je přirozeně bezlepková.
Chia semínka a mouka z nich napomáhají předcházet kardiovaskulárním onemocněním, přispívají k vyšší psychické koncentraci, mají schopnost snižovat hladinu krevního cukru a jsou tak výborným pomocníkem při hubnutí, mají významný antioxidační a detoxikační účinek.
Jsou vhodné pro sportovce, vegetariány, vegany, diabetiky, celiaky, ženy těhotné a kojící, seniory a jedince usilující se o redukci váhy.
Recept:
Potřebujeme:
Postup:
Ze surovin vypracujeme tuhé těsto. Těsto vyválíme na tloušťku asi 3 mm. Z vyváleného těsta vyřezáváme nebo vykrajujeme krekry požadovaného tvaru. Pečeme 15 minut při teplotě 170 °C.
Krekry bez lepku jsou vhodné i pro celiaky. Výživné chia krekry jsou vhodné ke snídani se slanými nebo sladkými pomazánkami.
V balení 200g.
Výrobce: Země: ČR
Kód zboží: advmoukchia |
|
revidováno dne 12.11.2013