dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Obchod dietologie.cz / Bezlepkové potraviny e-shop dietologie.cz / Bezlepkové mouky a směsi / Bezlepkové mouky / Bezlepková mouka z hroznových jadérek

Bezlepková mouka z hroznových jadérek

Hroznová jadérka jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů tzv. flavonoidů, jinak nazývaných též vitamin P.

Bezlepková mouka z hroznových jadérek Adveni (CZ) ...

Bezlepková mouka z hroznových jadérek Adveni (CZ) ...
foto: redakce@dietologie.cz

adveni medical

Adveni Medical, spol. s r. o. se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alernativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví.


Bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.


Složení:

100% mouka z hroznových jadérek (získaná z pokrutin hroznových jadérek částečně zbavených oleje)


Použití:

K pečení. Doporučuje se nahradit v jakémkoliv receptu (na chleba, koláč, pizzu...) 7 % běžné mouky moukou z hroznových jadérek. K zjemnění či zahuštění omáček, polévek, zeleninových pokrmů. Mouka má výbornou lehce oříškovou chuť, má své využití i ve studené kuchyni. Vhodná do tvarohu, jogurtu, müsli, ovocných šťáv a koktejlů, do marmelád bez cukru.

Skladování:

V suchu a chladu.

HMOTNOST:

300 g

NUTRIČNÍ HODNOTY VE 100 GRAMECH VÝROBKU

ENERGETICKÁ HODNOTA:

665 kJ / 158 kcal

BÍLKOVINY (Nx6,25):

9,5 g

SACHARIDY:

17,2 g

z toho cukry:

5,4 g

TUKY:

5,7 g

z toho mononenasycené

0,8 g

z toho polonenasycené

3,5 g

Mouka se získává z pokrutin hroznových jadérek částečně zbavených oleje. Hroznová jadérka jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů tzv. flavonoidů, jinak nazývaných též vitamin P. Flavonoidy jsou známé pro své antioxidační působení (tj. ochrany buněk proti zhoubnému působení volných radikálů) a jsou jim tak přičítány protinádorové vlastnosti. Dále se zdůrazňuje jejich schopnost regenerovat a zpevňovat cévy, snižovat množsví cholesterolu v krvi, čímž mohou velmi příznivě ovlivňovat srdečně-cévní onemocnění. Flavonoidy také významně přispívají k redukci zánětlivých stavů a uvádí se jejich kladné působení při  projevech alergie. Současná věda zkoumá jejich vliv na různá neurologická onemocnění. Mouka z hroznových jadérek je bezlepková.

Recept:

Vitamínová bomba s hroznovou moukou

Potřebujeme:
1 lžíce hroznové mouky
1 jablko
1 banán
1 lžíci medu
hrst dýňových nebo slunečnicových semínek

Postup:
Jablko a banán pokrájíme na kousky a promícháme. Přidáme med, dýňová semínka a hroznovou mouku. Vše spolu promícháme.

Svěží dezert obsahuje množství vlákniny a antioxidantů.

Vitamínová bomba s hroznovou moukou

V balení 300g.

Výrobce: adveni medical Země: ČR


57

Kód zboží: advmoukhro

Množství:
Přidej do košíku

 

revidováno dne 12.11.2013