/ Obchod dietologie.cz / Bezlepkové potraviny e-shop dietologie.cz / Bezlepkové mouky a směsi / Bezlepkové mouky / Bezlepková mouka z hroznových jadérek |
Bezlepková mouka z hroznových jadérek Adveni (CZ) ...
foto: redakce@dietologie.cz
Adveni Medical, spol. s r. o. se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alernativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví.
Bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.
Složení:
100% mouka z hroznových jadérek (získaná z pokrutin hroznových jadérek částečně zbavených oleje)
Použití:
K pečení. Doporučuje se nahradit v jakémkoliv receptu (na chleba, koláč, pizzu...) 7 % běžné mouky moukou z hroznových jadérek. K zjemnění či zahuštění omáček, polévek, zeleninových pokrmů. Mouka má výbornou lehce oříškovou chuť, má své využití i ve studené kuchyni. Vhodná do tvarohu, jogurtu, müsli, ovocných šťáv a koktejlů, do marmelád bez cukru.
Skladování: | V suchu a chladu. |
HMOTNOST: | 300 g |
NUTRIČNÍ HODNOTY VE 100 GRAMECH VÝROBKU | |
ENERGETICKÁ HODNOTA: | 665 kJ / 158 kcal |
BÍLKOVINY (Nx6,25): | 9,5 g |
SACHARIDY: | 17,2 g |
z toho cukry: | 5,4 g |
TUKY: | 5,7 g |
z toho mononenasycené | 0,8 g |
z toho polonenasycené | 3,5 g |
Mouka se získává z pokrutin hroznových jadérek částečně zbavených oleje. Hroznová jadérka jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů tzv. flavonoidů, jinak nazývaných též vitamin P. Flavonoidy jsou známé pro své antioxidační působení (tj. ochrany buněk proti zhoubnému působení volných radikálů) a jsou jim tak přičítány protinádorové vlastnosti. Dále se zdůrazňuje jejich schopnost regenerovat a zpevňovat cévy, snižovat množsví cholesterolu v krvi, čímž mohou velmi příznivě ovlivňovat srdečně-cévní onemocnění. Flavonoidy také významně přispívají k redukci zánětlivých stavů a uvádí se jejich kladné působení při projevech alergie. Současná věda zkoumá jejich vliv na různá neurologická onemocnění. Mouka z hroznových jadérek je bezlepková.
Recept:
Vitamínová bomba s hroznovou moukou
Potřebujeme:
1 lžíce hroznové mouky
1 jablko
1 banán
1 lžíci medu
hrst dýňových nebo slunečnicových semínek
Postup:
Jablko a banán pokrájíme na kousky a promícháme. Přidáme med, dýňová semínka a hroznovou mouku. Vše spolu promícháme.
Svěží dezert obsahuje množství vlákniny a antioxidantů.
V balení 300g.
Výrobce: Země: ČR
Kód zboží: advmoukhro |
|
revidováno dne 12.11.2013
Chat s nutriční terapeutkou (výživovým poradcem) | |||
Přezdívka: | |||
Dotaz: | |||