/ Obchod dietologie.cz / Bezlepkové potraviny e-shop dietologie.cz / Bezlepkové mouky a směsi / Bezlepkové směsi / Bezlepkový chléb ENERGY z CHIA semínek |
Bezlepkový chléb ENERGY z CHIA semínek Adveni (CZ)...
foto: redakce@dietologie.cz
Adveni Medical, spol. s r. o. se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alernativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví.
Bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.
kukuřičný škrob, bramborový škrob, modifikovaný tapiokový škrob, chia mouka (7 %), dextróza, slunečnicový lecitin (emulgátor), přírodní zahušťovadlo guarová guma, mletý kmín, kyselina citrónová (regulátor kyselosti)
BEZ: | lepku, mléka, vajec, sezamu, arašídů, sójové mouky, sojóvého lecitinu, lupinové mouky, barviv, aromat a konzervačních látek |
HMOTNOST: | 500 g |
PODÍL: | mouky z chia semínek: 7 % |
Semínka CHIA představují jedinečný rostlinný zdroj polynenasycených mastných kyselin, zejména omega-3 alfa-linolenové kyseliny, a obsahují velké množství vitamínů a minerálů, zejména vápníku (5× větší množství než v mléce), draslíku (2× více než v banánech) a železa (3× více než ve špenátu). Díky těmto svým nutričním vlastnostem jsou ideálním doplňkem stravy pro sportovce, vegetariány, vegany, diabetiky, ženy těhotné a kojící, seniory a jedince usilující o redukci váhy. Protože neobsahují lepek, jejich konzumace je vhodná i pro celiaky. Mouka ze semínek šalvěje hispánské tvoří základ našeho bezlepkového ENERGY chleba s chia. Dejte si ho k snídani a získáte energii na celý den!
Co je potřeba
Ke směsi přidáte cca 350 ml vlažné vody, 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí. Můžete též přidat (není to však nutné) 20 ml oleje pro větší vláčnost.
Návod k přípravě v domácí pekárně
Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijte cca 350 ml vlažné vody. Přisypte obsah balení. Nakonec do důlku uprostřed směsi přidejte droždí. (Pořadí kroků zachovejte, i když výrobce vaší pekárny doporučuje jiný postup.) Pečte na bezlepkový program případně na jiný krátký program 2 až 3 hodiny.
Návod k přípravě v klasické troubě
Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí. Důkladně promíchejte. Cca 350 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby a vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35–40 ºC po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník na plech nebo ještě lépe do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C cca hodinu.
V balení 500g.
Výrobce: Země: ČR
Kód zboží: advene |
|
revidováno dne 1.12.2013
Chat s nutriční terapeutkou (výživovým poradcem) | |||
Přezdívka: | |||
Dotaz: | |||