/ Obchod dietologie.cz / Bezlepkové potraviny e-shop dietologie.cz / Bezlepkové mouky a směsi / Bezlepkové směsi / Bezlepkový chléb s amarantem TALIÁN |
Bezlepkový chléb s amarantem TALIÁN Adveni (CZ) ad...
foto: redakce@dietologie.cz
Adveni Medical, spol. s r. o. se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alernativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví.
Bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.
kukuřičný škrob, BIO amarantová mouka (15 %), bramborový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, sušená cibule, dextróza, sušené kousky rajčat, přírodní zahušťovadlo guarová guma, sůl, slunečnicový lecitin (emulgátor), sušená bazalka, kyselina citrónová (regulátor kyselosti)
BEZ: | lepku, mléka, vajec, sezamu, arašídů, sójové mouky, sojóvého lecitinu, lupinové mouky, barviv, aromat a konzervačních látek |
HMOTNOST: | 500 g |
NUTRIČNÍ HODNOTY VE 100 GRAMECH VÝROBKU | |
ENERGETICKÁ HODNOTA: | 1668 kJ / 399 kcal |
BÍLKOVINY (Nx6,25): | 4,9 g |
SACHARIDY: | 76 g |
TUKY (neztužené rostlinné): | 7,9 g |
OBSAH | BIO amarantové mouky: 15 % |
Co je potřeba
Ke směsi přidáte cca 350 ml vlažné vody, 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí. Můžete též přidat (není to však nutné) 20 ml oleje pro větší vláčnost.
Návod k přípravě v domácí pekárně
Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijte cca 350 ml vlažné vody. Přisypte obsah balení. Nakonec do důlku uprostřed směsi přidejte droždí. (Pořadí kroků zachovejte, i když výrobce vaší pekárny doporučuje jiný postup.) Pečte na bezlepkový program případně na jiný krátký program 2 až 3 hodiny.
Návod k přípravě v klasické troubě
Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí. Důkladně promíchejte. Cca 350 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby a vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35–40 ºC po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník na plech nebo ještě lépe do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C cca hodinu.
V balení 500g.
Výrobce: Země: ČR
Kód zboží: advtal |
|
revidováno dne 1.12.2013
Chat s nutriční terapeutkou (výživovým poradcem) | |||
Přezdívka: | |||
Dotaz: | |||