dietologie.cz | | | xml/rss | | | Text verze | | | Grafická verze | | | Tisk |
/ Obchod dietologie.cz / Bezlepkové potraviny e-shop dietologie.cz / Bezlepkové mouky a směsi / Bezlepkové směsi / Bezlepkový chléb s quinoou BENEFIT |
Bezlepkový chléb s quinoou BENEFIT Adveni (CZ) 001...
foto: redakce@dietologie.cz
Adveni Medical, spol. s r. o. se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alernativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví.
Bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.
Kukuřičný škrob, mouka z BIO quinoy, bramborový škrob, slunečnicová semínka loupaná mletá, dextróza, sójový lecitin, modifikovaný škrob z voskové kukuřice, přírodní zahušťovadlo guarová guma, sůl, kyselina askorbová - vitamín C, kyselina citrónová
BEZ: | lepku, mléka, vajec, sezamu, arašídů, sójové mouky, lupinové mouky, barviv, aromat a konzervačních látek |
HMOTNOST: | 500 g |
NUTRIČNÍ HODNOTY VE 100 GRAMECH VÝROBKU | |
ENERGETICKÁ HODNOTA: | 1574 kJ / 372 kcal |
BÍLKOVINY (Nx6,25): | 3,5 g |
SACHARIDY: | 76,2 g |
TUKY (neztužené rostlinné): | 6 g |
Z toho nasycené | 1 g |
Návod k přípravě v domácí pekárně
Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijte cca 350 ml vlažné vody. Přisypte obsah balení. Nakonec do důlku uprostřed směsi přidejte droždí. (Pořadí kroků zachovejte, i když výrobce vaší pekárny doporučuje jiný postup.) Pečte na bezlepkový program případně na jiný krátký program 2 až 3 hodiny.
Návod k přípravě v klasické troubě
Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí. Důkladně promíchejte. Cca 350 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby a vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35–40 ºC po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník na plech nebo ještě lépe do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C cca hodinu.
V balení 500g.
Výrobce: Země: ČR
Kód zboží: 001763 |
|
revidováno dne 1.12.2013