dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk


/ Obchod dietologie.cz / Bezlepkové potraviny e-shop dietologie.cz / Bezlepkové mouky a směsi / Bezlepkové směsi / Bezlepkový chléb s quinoou BENEFIT

Bezlepkový chléb s quinoou BENEFIT

Quinoa se podobně jako např. pohanka řadí k tzv. pseudoobilovinám. Jedná se o přirozeně bezlepkovou plodinu. Všechny kvality této plodiny v sobě snoubí i chlébs quinoou BENEFIT.

Bezlepkový chléb s quinoou BENEFIT Adveni (CZ) 001...
foto: redakce@dietologie.cz
Adveni Medical, spol. s r. o. se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. a také z kaštanu, který je další přínosnou alernativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví.


Kukuřičný škrob, mouka z BIO quinoy, bramborový škrob, slunečnicová semínka loupaná mletá, dextróza, sójový lecitin, modifikovaný škrob z voskové kukuřice, přírodní zahušťovadlo guarová guma, sůl, kyselina askorbová - vitamín C, kyselina citrónová
TUKY (neztužené  rostlinné):
  • jako zavářka do polévek
  • jako základ sytých salátů; po naklíčení se ještě umocní její nutriční kvality
  • jako obloha do sendvičů
  • jako příloha k masu nebo omáčkám
  • pro přípravu sladkých kaší či nákypů
  • na sucho na pánvi opraženou quinou lze přidat do jogurtů obdobně jako např. müsli
  • opraženou a mírně ochucenou skořicovým či vanilkovým cukrem nebo medem, nebo ve slaném a kořeněném provedení, je možné mlsat ji jen tak

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijte cca 350 ml vlažné vody. Přisypte obsah balení. Nakonec do důlku uprostřed směsi přidejte droždí. (Pořadí kroků zachovejte, i když výrobce vaší pekárny doporučuje jiný postup.) Pečte na bezlepkový program případně na jiný krátký program 2 až 3 hodiny.

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí. Důkladně promíchejte. Cca 350 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby a vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35–40 ºC po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník na plech nebo ještě lépe do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C cca hodinu.V balení.Výrobce: Země: ČR

62
Kód zboží: 001763Dostupnost:Množství:
revidováno dne 1.12.2013
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: