dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskJaterní dieta
DotazDobrý den, prosila bych o informaci, čeho se rozhodně vyvarovat krom smaženého a tučného jídla. Jaký je Váš názor na hovězí maso při jaterní dietě a vůbec? Kam spadá v žebříčku mas? Díky za odpověďZuzana, Dvůr Králové nad LabemOdpovědDobrý den, při jaterní dietě se vyvarujte mléčných výrobků s vysokým obsahem tuku, vajec, čerstvého pečiva, tmavého a celozrnného pečiva, nadýmavého ovoce a nadýmavé zeleniny, ostrého koření. Vhodné je používat těchnologickou úpravu pokrmů při šetřící dietě. Doporučuje se libové hovězí maso. Celkově hovězí maso je velmi biologicky hodnotné, obsahuje propěšné minerální látky jako je železo, fosfor, draslík a vitaminy jako vitamin A, vitamin B1 a vitamin B2 a také obsahuje důležité esenciální aminokyseliny. S pozdravemnutriční terapeutka z redakce@dietologie.czNenašli jste v poradně odpověď na Váš problém? kontaktujte nás – napište nám! Na vaše dotazy odpovídají zkušené nutriční terapeutky s praxí ve zdravotnických zařízeních.revidováno dne 27.6.2009Mohlo by Vás zajímat: