dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní, dietologická poradna / Onemocnění, nemoci / Dotazy o nádorových onemocněních – rakovina a dieta

Dotazy o nádorových onemocněních – rakovina a dieta

1.3.2012 20:23Rádi zodpovíme Vaše dotazy týkající se onemocnění srdce, oběhového systému, transplantace srdce, neslanou dietou...

revidováno dne: 10.12.2013

Nádorová onemocnění jsou velmi tvrdým zásahem do psychiky člověka (ne každý nádor je ale zhoubný /rakovina/, existují také nezhoubné nádory). Otevřeně řečeno konvenční medicína si neví moc rady se zhoubnými nádory, protože statistiky ukazují vzestupná čísla. Každý pacient s rakovinou (a nejen touto nemocí) by měl dostávat veškeré doposud známé informace i o alternativách léčby ať již právně povolených (chemoterapie atp.) či právně neschválených (např. vitamínové terapie, Breussova dieta /spočívá v pití šťáv z červené řepy, mrkve, celeru, černé ředkve/, Gersonova terapie také popíjení džusů z čerstvé zeleniny aj.). Pacient by se měl sám rozhodnout jak naloží se svým zdravím. Je třeba se také co nejvíce vyhýbat stresu, stres má negativní vliv na průběh nemoci. V každém případě psychický stav je jedním z faktorů, který výrazně ovlivňuje průběh onemocnění. Další významnou roli v boji s rakovinou hrají vitamíny a minerální látky. Rakovinanádor vznikl v těle, protože mu to tělo umožnilo a to z různých příčin. Proto je nutné toto prostředí změnit aby nádor neměl vhodné prostředí svého hostitele. Ze strany nutriční výživy doporučujeme zejména bohatou stravu na antioxidační vitamín C který chrání buňky před oxidací. Vitamín C je velice náchylný na teplo a teplo ho ničí, proto je ho ve vařené stravě málo. Významým zdrojem vitamínu C je tak surová zelenina a ovoce. Velmi vhodné je zařadit i vhodný pohybový a relaxační režim. Přejeme Vám hodně pevných nervů, trpělivosti i odvahy. Děkujeme za Vaše dotazy. Tým redakce dietologie.cz

revidováno dne 10.12.2013

Redukční jídelníček