dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskDieta při střevní chřipce
DotazDobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, jaké potraviny jsou vhodné při tzv. střevní chřipce. Můj syn měl minulý týden střevní chřipku, zřejmě ji dostal od někoho ve škole, kde je nemocných více dětí. Ve stejné škole mám ještě další dva syny, tak bych chtěla být připravená na to, kdyby i oni přišli domů se střevní chřipkou. Předem děkujiMonika, Ústí nad LabemOdpovědVážená paní, mezi hlavní příznaky a projevy střevní chřipky patří průjem. Potraviny vhodné pro střevní chřipku jsou potraviny vhodné pro průjem. Při průjmu je vhodná konzumace suchých rohlíků, karlovarských sucharů, šlemových polévek (vývar z rýže, odvar z ovesných vloček, krupek, krupice - konzumuje se pouze vývar. Rýže, ovesné vločky, krupky, krupice se vyndají z polévky a nekonzumují se). Vhodný nápoj je vlažný hořký černý čaj. Postupně, dle stavu se přidává mrkev, banán, ovocné pyré z jablek, meruněk, broskví, celer, petržel, vaječný bílek, libové maso a netučné mléčné výrobky. Postupně se přechází na dietu dle základního onemocnění. Není-li jiné onemocnění, přechází se na běžnou stravu. Strava i délka dodržování diety je individuální a záleží na zdravotním stavu nemocného. Děkuji za Váš dotaz a těším se na vaše další případné dotazy nebo připomínky.Evžena Janovská DiS z redakce@dietologie.czNenašli jste v poradně odpověď na Váš problém? kontaktujte nás – napište nám! Na vaše dotazy odpovídají zkušené nutriční terapeutky s praxí ve zdravotnických zařízeních.revidováno dne 18.5.2010Mohlo by Vás zajímat: