dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní, dietologická poradna / Potraviny / Chleba a rohlíky při žlučníkové dietě

Chleba a rohlíky při žlučníkové dietě

Icona

Dotaz

Dobrý den, chci se zeptat zda můžu při žlučníkové dietě (jsem po operaci) jíst chléb a rohlíky. Děkuji s pozdravem.

David, Hranice
Odpověd

Dobrý den, ano můžete jíst chléb a rohlíky. Doporučuji však chléb bílý z pšeničné nebo žitné mouky. Taktéž rohlíky pouze bílé. Nevhodné je u žlučníkové diety pečivo celozrnné, se semínky, s posýpkou, s ořechy, s mákem a s různými přísadami. Pečivo není vhodné jíst teplé, je dobré jej nechat několik hodin vychládnou nebo nejlépe jíst až na druhý den. Další vhodné pečivo je vánočka (bez rozinek, mandlí), sladké rohlíky (bez máku), veka, suchary, piškoty, mazanec. Celý výběr potravin při žlučníkové dietě najdete u diety s omezením tuků (žlučník je součástí jater). Pokud byste měl zájem, můžete si objednat týdenní jídelníčky na žlučníkovou dietu. Obsahuje rozpis stravy na celý týden a receptury pokrmů s přesnými dávkami potravin. Jídelníčky mají kódy TUKY-2, TUKY-3 a TUKY-4, formulář pro objednání najdete na stránce s jídelníčky. S pozdravem

nutriční terapeutka redakce dietologie.cz

Nenašli jste v poradně  odpověď na Váš problém? kontaktujte násnapište nám! Na vaše dotazy odpovídají zkušené nutriční terapeutky s praxí ve zdravotnických zařízeních.
revidováno dne 20.2.2011

Mohlo by Vás zajímat: