dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní, dietologická poradna / Potraviny / Nakládané okurky, kvašáky, zelenina při dně

Nakládané okurky, kvašáky, zelenina při dně

Icona

Dotaz

Prosím, jak je to s okurkami nakládanými, kvašáky a nakládanou zeleninou při zvýšené kyselině močové? Děkuji

Jarmila, Rakovník
Odpověd

Dobrý den Jarmilo, při zvýšení hladiny kyseliny močové je třeba vyloučit koření jako pepř, hořčičné semínko, bobkový list, tymián, paprika, nové koření, zázvor. Dále se nedoporučuje konzumovat zelený hrášek (obsahuje velké množství purinů, které je nutné omezovat). V láku nakládaných okurek a zeleniny se jmenované koření většinou vyskytuje, proto je lepší konzumaci této zeleniny omezit na velmi malé množství, např. výjimečně jako doplněk hlavního jídla. Nálev nekonzumovat.

Ing. Anna Jermářová

Nenašli jste v poradně  odpověď na Váš problém? kontaktujte násnapište nám! Na vaše dotazy odpovídají zkušené nutriční terapeutky s praxí ve zdravotnických zařízeních.
revidováno dne 18.7.2011

Mohlo by Vás zajímat: