dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní, dietologická poradna / Potraviny / Bílé pečivo a vánočka po operaci žlučníku

Bílé pečivo a vánočka po operaci žlučníku

Icona

Dotaz

Dobrý večer, mám týden po operaci žlučníku a chtěla jsem se zeptat, zda je vhodné jíst bílé rohlíky a vánočku cca 1 den staré. V nemocnici mi to doporučili, ale z pár odkazů a názorů na Internetu jsem trošku zmatená. Které pečivo je nejvhodnější zařadit do jídelníčku u žlučníkové diety? Děkuji za Vaši odpověď.

Milena, Litvínov
Odpověd

Dobrý den, po operaci žlučníku se doporučuje žlučníková dieta a bílé pečivo – rohlíky, pletýnky (bez posýpky, bez soli, bez máku, bez sezamu...). Můžete jíst i vánočku, pečivo z piškotového těsta. Pečivo se nedoporučuje jíst čerstvé, ale je lépe, když se konzumuje např. jeden den odležené. Je to kvůli tomu, že čerstvé pečivo je více nadýmavé, více tak zatěžuje zažívací trakt. O konzumaci pečiva po operaci žlučníku se dočtete na našich stránkách. Výběr potravin u diety s omezením tuků – šetřící najdete taky na stránkach společnosti dietologie.cz.

nutriční terapeutka redakce dietologie.cz

Nenašli jste v poradně  odpověď na Váš problém? kontaktujte násnapište nám! Na vaše dotazy odpovídají zkušené nutriční terapeutky s praxí ve zdravotnických zařízeních.
revidováno dne 7.5.2012

Mohlo by Vás zajímat: