dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
PotravinyPotraviny1x Key1
Bílé pečivo a vánočka po operaci žlučníkuBílé pečivo a vánočka po operaci žlučníkuAccessibility
Potraviny
Hořké mandle
Mandloň, hořké vs. sladké mandle
Obsah nitrosaminů u drůbeží šunky
Ořechy, mandle, celozrnné pečivo při jaterní dietě
Nápoje "light" skutečně bez cukru
Bílé pečivo a vánočka po operaci žlučníku
Hlíva ústřičná u mononukleozy
Chleba a rohlíky při žlučníkové dietě
Mléko při mononukleóze
Potraviny a alergie
Umělá sladidla
Kravské, kozí mléko, vápník a kasein
Jak zvýšit hemoglobin stravou
Čokoláda a semínka slunečnice u diety při žaludečních vředech
Smažení na olivovém oleji při nízkocholesterolové dietě
Omezení draslíku v potravinách
Sushi v těhotenství
Nápoje při pankreatické dietě, s omezením tuků
Pečivo, přesnídávky a sója při akutní pankreatitidě
Dort medovník při chronickém zánětu slinivky
Jak často by se měla soja jíst?
Strava při kojení
Aloe Vera Peach vs. Warfarin
Bílá mouka při cukrovce
Dia kompoty, dia sušenky a oplatky
Vitamíny rozpustné v tucích
Jód při dietě
Strava při vegetariánství
Potravinová alergie a intolerance
Třešně a melouny při cukrovce
Jak nahradit maso – nejlepší náhražky masa
Brokolice při dně
Chlorella (výtažek z mořských řas) při dně
Nealkoholické pivo při dně
Obsah purinů u koňského masa a droždí při dně
Pitný režim při onemocnění dna
Jídelníček při dně
Grilování při dně
Hrášek při dně
Vývary, polévky při dně
Kustovnice čínská při dně
Obsah purínu v potravinách
Puriny v syrové a vařené stravě
Kysané zelí při dně
Rozpustná káva při dně
Koření, ořechy, semena při dně
Nakládané okurky, kvašáky, zelenina při dně
Zvěřina při dně
Vejce, sýry u diety při dně
Rýže, tvarůžky a sýr cottage při dně
Cuketa, dýně Hokaido u diety při dně


/ Dietní, dietologická poradna / Potraviny / Bílé pečivo a vánočka po operaci žlučníku

Bílé pečivo a vánočka po operaci žlučníku


Dotaz

Dobrý večer, mám týden po a chtěla jsem se zeptat, zda je vhodné jíst bílé rohlíky a vánočku cca 1 den staré. V nemocnici mi to doporučili, ale z pár odkazů a názorů na Internetu jsem trošku zmatená. Které pečivo je nejvhodnější zařadit do jídelníčku u žlučníkové diety? Děkuji za Vaši odpověď.

Milena, LitvínovOdpověd

Dobrý den, po operaci žlučníku se doporučuje žlučníková dieta a bílé pečivo – rohlíky, pletýnky (bez posýpky, bez soli, bez máku, bez sezamu...). Můžete jíst i vánočku, pečivo z piškotového těsta. Pečivo se nedoporučuje jíst čerstvé, ale je lépe, když se konzumuje např. jeden den odležené. Je to kvůli tomu, že čerstvé pečivo je více nadýmavé, více tak zatěžuje zažívací trakt. O konzumaci pečiva po operaci žlučníku se dočtete na našich stránkách. Výběr potravin u diety s omezením tuků – šetřící najdete taky na stránkach společnosti dietologie.cz.

nutriční terapeutka redakce dietologie.czNenašli jste v poradně  odpověď na Váš problém? kontaktujte násnapište nám! Na vaše dotazy odpovídají zkušené nutriční terapeutky s praxí ve zdravotnických zařízeních.
revidováno dne 7.5.2012Mohlo by Vás zajímat:
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: