dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskRecept: Bramborové placičky
2.10.2009
Ingredience: 400 g brambor, 1 svazek petrželky, 25 g polohrubé mouky, 50 g vejce, sůl, 50 g olej (na smažení)Postup: Brambory uvaříme ve slupce asi 20 minut, zchladíme, oloupeme, prolisujeme a necháme vychladnout, petrželku omyjeme a nasekáme na jemno. Vychladlé, prolisované brambory zpracujeme s vejcem, moukou a solí, utvoříme těsto. Z těsta uděláme váleček o průměru asi 5 cm a nakrájíme na silnější plátky, z nich uděláme placky, které pečeme na rozehřátém oleji dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 1,5 hod.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Evžena Janovská DiSrevidováno dne 2.10.2009