Recept: Čočka na kyselo s vejcem
9.3.2010
Čočka na kyselo s vejcem – ilustrační foto
foto: Michaela
Ingredience: 300 g čočka, 120 g cibule, 30 g mouka hladká, 50 g olej slunečnicový, 10 g česnek, 200 g vejce, sůlPostup: Čočku přebereme, propláchneme a dáme ji vařit. Na pánev dáme olej na kterém zpěníme polovinu nakrájené cibulky, přidáme mouku, uděláme jíšku. Jíšku dáme do uvařené čočky, osolíme, přidáme česnek a ještě vaříme. Na pánvi zpěníme nakrájenou cibulku dozlatova. Hotovou čočku servírujeme s vejcem natvrdo a s osmaženou cibulkou. Vhodnou přílohou je chléb.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 30 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Miladarevidováno dne 9.3.2010