Recept: Dietní čočkový karbanátek z červené čočky
12.9.2012
Dietní karbanátky z červené čočky – ilustrační foto
foto: Sofie
Ingredience: 120 g čočka červená, 30 g celer řapíkatý, 30 g mrkev,5 g česnek, 20 g strouhanka, 50 g vejce, 5 g olej olivový, 30 g olej slunečnicový, petrželová nať, sůl, pepř, citrónová kůraPostup: Čočku vaříme ve vodě do té doby až změkne a zežloutne, pak slijeme. Celer řapíkatý nakrájíme, mrkev omyjeme, nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme a všechnu zeleninu orestujeme na olivovém oleji. Polovinu čočky rozmělníme na kaši buď mixérem nebo přes síto a pak smícháme všechnu čočku s opečenou zeleninou, s jemně nasekanou petrželovou natí, citrónovou kůrou, osolíme a opepříme. Směs zahustíme strouhankou, přidáme vejce, promícháme. Tvarujeme karbanátky, které dáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 30 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Sofierevidováno dne 12.9.2012