Ingredience: 1 kg kuřecí stehno, 50 g mrkev, 40 g celer, 50 g petržel, 300 ml mléko polotučné, 40 g mouka hladká, 30 g olej slunečnicový, sůl, nové koření, bobkový list, citrónová šťáva
Postup: Kuřecí maso omyjeme, zbavíme kůže, vložíme do studené vody, přidáme bobkový list, nové koření, osolíme a nejlépe v tlakovém hrnci uvaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme a obereme od kostí. V hrnci nasucho opražíme omytou a jemně nastrouhanou mrkev, celer, petržel, zalijeme vývarem z kuřecího masa a uvaříme zeleninu do poloměkka. Na teflonové pánvi nasucho opečeme mouku, zalijeme mlékem, dle potřeby přidáme vodu nebo masový vývar a uděláme hladký bešamel. Bešamel přidáme k uvařené zelenině a ještě 20 minut povaříme. Omáčka má být hustší konzistence. Pokud by byla omáčka řídká, přidáme mouku. Ke konci vaření dáme do omáčky olej. Omáčku ochutíme citrónovou šťávou. Dle potřeby osolíme. Nakonec omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a kdo má rád, tak může omáčku přecedit. Podáváme s dietním hrnkovým knedlíkem a vařeným kuřecím masem.