Recept: Dietní lasagne s mletým masem a bešamelem
31.8.2012
Dietní lasagne s mletým masem a bešamelem – ilustrační foto
foto: Natalie
Ingredience: 250 g lasagne, 120 g vepřová kýta, 120 g hovězí zadní, 50 g rajský protlak, 10 g olej slunečnicový, 10 g máslo, 30 g mouka hladká, 100 ml mléko polotučné, sůlPostup: Lasagne uvaříme ve vařící osolené vodě. Raději vaříme lasagne po jednotlivých kouscích, lépe se pak od sebe oddělávají. Maso omyjeme a pomeleme na masovém mlínku. Maso dáme na teflonovou pánev nasucho a chvíli opékáme, pak přidáme rajský protlak, osolíme a dusíme maso doměkka. Na druhé teflonové pánvi opečeme nasucho mouku, přidáme mléko a za stálého míchání uděláme bešamel, který zjemníme máslem a mírně osolíme. Pokud by byl bešamel hustý, přidáme mléko. Jednotlivé lazagne skládáme do zapékací mísy, prokládáme je masovou směsí a bešamelem. Vrch ukončíme lasagnemi. Zapékáme v rozehřáté troubě cca 20-30 min. při teplotě 180 °C. Lazagne zapékáme pod poklicí.Počet porcí: 3Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Natalierevidováno dne 31.8.2012