Recept: Dietní masový nákyp
30.9.2012
Dietní masový nákyp – ilustrační foto
foto: Kateřina
Ingredience: 200 g hovězí maso zadní, 200 g krůtí prso, 150 g rohlíky, 150 ml masový vývar, petrželová nať, celerová nať, 20 g máslo, sůlPostup: Hovězí a krůtí maso omyjeme, očistíme a dáme vařit. Raději vaříme každé maso zvlášť, protože hovězí maso potřebuje delší dobu na to, aby bylo měkké. Mezitím si připravíme např.formu srnčí hřbet, který si vymažeme lehce máslem. Uvařené maso necháme vychladnout a buď ho rozemeleme na masovém mlýnku nebo ho posekáme elektrickým sekáčkem na maso. Rohlíky nakrájíme na kostky a pokapeme masovým vývarem, aby zvlhly. Bylinky omyjeme a nasekáme najemno. K posekanému masu dáme navlhčené rohlíky, nasekané bylinky a máslo, podle chuti osolíme. Hmotu promícháme, a pak ji přidáme do vymazané nádoby. Vložíme do trouby, zakryjeme alobalem, aby se nám nevytvářely tvrdé části na povrchu nákypu během zapékání. Zapékáme cca 30 min. při teplotě 180°C.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 1 hod.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Kateřinarevidováno dne 30.9.2012