Recept: Dietní tofu s rýží
2.9.2012
Dietní tofu s rýží – ilustrační foto
foto: Adéla
Ingredience: 250 g tofu bylinkové, 30 g mrkev, 30 g hrášek mražený, 30 g mouka hladká, 50 ml mléko polotučné, 280 g rýže, 30 g olej slunečnicovýPostup: Tofu nakrájíme na malé kostky a dáme opéci na teflonové pánvi, přidáme hrášek a očištěnou, omytou a na kostky nakrájenou mrkev. Mírně podlijeme vodou a dusíme. Na teflonové pánvi opečeme nasucho mouku, přidáme mléko a uděláme jíšku, kterou přidáme k tofu a ještě 20 minut podusíme. Do hotového pokrmu kápneme olej a dle chuti osolíme. Rýži propereme, opečeme nasucho, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Do hotové rýže kápneme olej a zamícháme. Rýži ozdobíme petrželovou natí.Počet porcí: 3Doba přímé přípravy: 30 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Adélarevidováno dne 2.9.2012