Recept: Drůbeží játra na bazalce s rajčaty
7.10.2009
Drůbeží játra na bazalce s rajčaty – ilustrační foto
foto: Karolína
Ingredience: 300 g drůbeží játra, 40 g cibule, 20 g olej olivový, 150 g rajčata, bazalka, 50 ml smetana sladká, 40 g mouka hladká, podravka, sůlPostup: Na oleji zpeníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená a omytá játra, opečeme,pak přidáme nakrájená a omytá rajčata, jemně nasekanou bazalku, podlijeme vodou a chvíli dusíme. Ve vodě rozmícháme mouku a smetanu a přilijeme k játrům a 20 minut povaříme až omáčka zhoustne.Podle potřeby osolíme a ochutíme podravkou. Můžeme podávat s hráškovou rýží nebo houskovým knedlíkem.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 30 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Karolínarevidováno dne 7.10.2009