Recept: Fazole černé oko
17.9.2012
Fazole černé oko – ilustrační foto
foto: Stella
Ingredience: 240 g fazole černé oko, 30 g máslo, 30 g mouka hladká, 50 g cibule, 15 g česnek, sůlPostup: Fazoli namočíme nejlépe přes noc do studené vody. Pak ji slijeme, propláchneme a vaříme cca 30 minut do změknutí. Na teflonové pánvi na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme mouku a uděláme jíšku, kterou přidáme do fazole. Osolíme a ještě chvíli povaříme. Můžeme podávat s vařeným vejcem a chlebem.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 30 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Stellarevidováno dne 17.9.2012