dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Fazolky na smetaně vejce vařené brambory

Recept: Fazolky na smetaně vejce vařené brambory

28.3.2010

Fazolky na smetaně, vejce vařené, brambory

Fazolky na smetaně, vejce vařené, brambory – ilustrační foto
foto: Jakub

Ingredience: 200 g fazolky sterilované, 100 ml smetana, 30 g mouka hladká, 100 ml mléko polotučné, 100 g vejce, 400 g brambory, sůl

Postup: Fazolky dáme vařit do vody (můžeme nechat trochu nálevu). V hrnku si rozmícháme mléko, smetanu a nasucho opraženou mouku a vlijeme k fazolkám, vaříme ještě 20 minut. Ochutíme solí a dušené fazolky podáváme s vejcem vařeným natvrdo a vařenými brambory

Počet porcí: 2

Doba přímé přípravy: 30 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1845,7 kJ
Autor(ka) receptu: Jakub

revidováno dne 28.3.2010