Recept: Houbová omáčka s brambory a vejcem
28.12.2008
Houbová omáčka s bramborem a vejcem – ilustrační foto
foto: Redakce dietologie.cz
Ingredience: Houby mražené nebo čerstvé (žampiony) 100g, nastrouhaná cibulka 40g, mletý kmín, sůl, zakysaná smetana 150g, mléko 600g, 5g masoxu (nejlepe bez glutamatu), 4 vejce, 1kg brambor, 20g masla, mouka hladká 60gPostup: Na másle zpěníme strouhanou cibulku, mouku, přidáme houby, kmín. Dusíme za stálého míchání, přidáme mléko se smetanou, osolíme, přidáme masox. Podle chuti dosolíme a můžeme okyselit citronem. Uvaříme brambory nakrájené na kostky v osolené vodě a vejce na tvrdo.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 20 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.czrevidováno dne 28.12.2008