Recept: Hovězí maso dušené, zadělávaná řepa, brambory
13.9.2010
Hovězí maso dušené, zadělávaná řepa, brambory – ilustrační foto
foto: Klára
Ingredience: 200 g hovězí maso zadní, 300 g červená řepa, 30 g mouka hladká, 250 ml mléko polotučné, 20 g olej slunečnicový, 300 g brambory, 20 g pórek, sůl, bobkový list, nové kořeníPostup: Maso očistíme omyjeme, nakrájíme na medailonky, po stranách nařízneme, aby se nám při opékání nezkroutilo, nasolíme. Maso opečeme v teflonové pánvi nasucho z obou stran, předěláme jej do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a nové koření, zakryjeme a vaříme cca 20 min. Po uvaření maso vyjmeme a dáme stranou. Vyjmeme bobkový list a nové koření. Do masového vývaru dáme očištěnou, omytou a nahrubo nastrouhanou červenou řepu, přivedeme k varu. V mléce rozmícháme mouku, kterou jsme předem osmahli na teflonové pánvi nasucho, vlijeme k řepě a vaříme nejméně 20 minut. Podle chuti dosolíme.Do hotové řepy kápneme olej. Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Do brambor zamícháme pórek.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Klárarevidováno dne 13.9.2010