dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskRecept: Hovězí plátky na jalovci s brambory
6.12.2009
Ingredience: 2 plátky hovězího masa (180 g), 50 g slaniny, 100 g cibule, 20 g hladké mouky, špetka tlučeného jalovce, 100 g citrónu, sůl, 250 g bramboryPostup: Polovinu slaniny nakrájíme na tenké nudličky prostrkáme jimi plátky hovězího masa a opražíme na sucho na pánvi. Zbylou slaninu nakrájíme na kostky, osmažíme na ni oloupanou, na kostky nakrájenou cibuli. Přidáme hovězí plátky a dusíme do měkka, dle potřeby podléváme vodou. Když je maso měkké, vyndáme ho, šťávu zaprášíme moukou, přidáme špetku tlučeného jalovce, sůl, šťávu z jednoho citrónu a povaříme cca 20 minut. Vložíme opět maso a mírně povaříme. Podáváme s brambory.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 15 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Evženarevidováno dne 6.12.2009