Recept: Hovězí roštěná přírodní, rýže
20.11.2008
Hovězí roštěná přírodní, rýže – ilustrační foto
foto: redakce@dietologie.cz
Ingredience: 400 g hovězí roštěnec, sůl, 40 g hladká mouka, 80 g cibule, 280 g rýže.Postup: Hovězí roštěnec omyjeme, nakrájíme na plátky naklepeme a ze stran mírně nařežeme nožem. Takto připravené plátky masa vkládáme na zpěněnou cibulku a zprudka opečeme z obou stran. Vše předěláme do tlakového hrnce a dusíme 20 minut. Pak maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v teplé vodě, povaříme 20 minut. Na rozpáleném oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži, za stálého míchání rýži opečeme, osolíme a zalijeme teplou vodou, dusíme doměkka. Podáváme.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 50 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.czrevidováno dne 21.11.2008