dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Hrachová kaše

Recept: Hrachová kaše

2.7.2005

Ingredience: 125 g hrách, 10 g polohrubá mouka, 5 g máslo, 0,125 l mléko (2% tuku), sůl

Postup: Z hrachu namočeného přes noc slijeme vodu, doplníme čerstvou vodou, v níž luštěninu povaříme asi 20 min. Těsně před dokončením přidáme čtvrt lžičky soli. Měkký hrách prolisujeme či umixujeme. Světlou jíšku z polohrubé mouky a másla na ředíme mlékem a povaříme. Pak ji smícháme s hrachem a za stálého míchání povaříme.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 15 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 569,5 kJ
Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.cz

revidováno dne 18.11.2008