dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskRecept: Hrachová kaše
2.7.2005
Ingredience: 125 g hrách, 10 g polohrubá mouka, 5 g máslo, 0,125 l mléko (2% tuku), sůlPostup: Z hrachu namočeného přes noc slijeme vodu, doplníme čerstvou vodou, v níž luštěninu povaříme asi 20 min. Těsně před dokončením přidáme čtvrt lžičky soli. Měkký hrách prolisujeme či umixujeme. Světlou jíšku z polohrubé mouky a másla na ředíme mlékem a povaříme. Pak ji smícháme s hrachem a za stálého míchání povaříme.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 15 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.czrevidováno dne 18.11.2008