Recept: Indické kuře, dušená cuketa s rajčaty, bulgur
17.7.2010
Indické kuře, dušená cuketa s rajčaty, bulgur – ilustrační foto
foto: Hanka
Ingredience: 250 g kuřecí stehna, 20 g mouka hladká, 200 g cuketa, 100 g rajčata, 15 g česnek, 30 g olej olivový, 140 g bulgur pšeničný, sůl, koření na kuře, kari kořeníPostup: Kuřecí maso omyjeme, nasolíme, ochutíme kořením na kuře. Rozpálíme si pánev s olivovým olejem, vložíme maso, zprudka opečeme z obou stran, hodně posypeme kari kořením a přidáme hladkou mouku. Zalijeme horkou vodou tak, aby porce kuřete byly zcela potopené, přikryjeme poklicí a necháme tekutinu zcela vydusit (trochu šťávy můžeme nechat). Mezitím oloupeme cuketu, omyjeme a nakrájíme ji asi na 1 cm tlustá kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu potíráme směsí, kterou jsme si připravili z olivového oleje, rozetřeného česneku a soli. Nachucenou zeleninu pokládáme na zapékací mísu, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě při 200 C cca 30 min. Bulgur uvaříme v osolené vodě doměkka a podáváme jako přílohu.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Hankarevidováno dne 17.7.2010