dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Indické mungo fazole, chléb tmavý

Recept: Indické mungo fazole, chléb tmavý

28.8.2010

Indické mungo fazole, chléb tmavý

Indické mungo fazole, chléb tmavý – ilustrační foto
foto: Petr

Ingredience: 200 g fazole mungo, 20 g cibule, 10 g česnek, 30 g mrkev, 10 g olej olivový, 200 g chléb tmavý, sůl

Postup: Fazole mungo přebereme, propláchneme a dáme vařit do studené vody, nesolíme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a česnek, opečeme do zlatova, pak přidáme omytou a na jemno nastrouhanou mrkev, podusíme. Přidáme mouku, uděláme jíšku, zředíme vodou a vaříme do zhoustnutí až vznikne bešamel. Bešamel přidáme k uvařeným fazolím, ochutíme solí, chvíli povaříme a podáváme s chlebem.

Počet porcí: 2

Doba přímé přípravy: 30 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 2883,3 kJ
Autor(ka) receptu: Petr

revidováno dne 28.8.2010