Recept: Indické mungo fazole, chléb tmavý
28.8.2010
Indické mungo fazole, chléb tmavý – ilustrační foto
foto: Petr
Ingredience: 200 g fazole mungo, 20 g cibule, 10 g česnek, 30 g mrkev, 10 g olej olivový, 200 g chléb tmavý, sůlPostup: Fazole mungo přebereme, propláchneme a dáme vařit do studené vody, nesolíme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a česnek, opečeme do zlatova, pak přidáme omytou a na jemno nastrouhanou mrkev, podusíme. Přidáme mouku, uděláme jíšku, zředíme vodou a vaříme do zhoustnutí až vznikne bešamel. Bešamel přidáme k uvařeným fazolím, ochutíme solí, chvíli povaříme a podáváme s chlebem.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 30 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Petrrevidováno dne 28.8.2010