dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Jatra na cibulce, rýže

Recept: Jatra na cibulce, rýže

20.11.2008

Jatra na cibulce, rýže

Jatra na cibulce, rýže – ilustrační foto
foto: redakce@dietologie.cz

Ingredience: 480 g kuřecí játra, 50 g slunečnicový olej, 100 g cibule, sůl, pepř, rýže

Postup: Kuřecí játra omyjeme, nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku dozlatova, přidáme omytá játra, opečeme ze všech stran, podlijeme vodou, přidáme sůl, pepř a dusíme doměkka. Na rozpáleném oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži, za stálého míchání rýži opečeme, osolíme a zalijeme teplou vodou, dusíme doměkka.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 40 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 2211,3 kJ
Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.cz

revidováno dne 20.11.2008