Recept: Játrová omáčka s hrnkovým knedlíkem
11.9.2012
Játrová omáčka s hrnkovým knedlíkem – ilustrační foto
foto: Daniella
Ingredience: 400 g játra drůbeží, 30 g olej slunečnicový, 30 g cibule, 30 g mouka hladká, 10 ml smetana 12%, sůlPostup: Kuřecí játra očistíme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky. Opečeme zprudka na cibulovém základu, zalijeme vodou a dusíme doměkka. V hrnku rozmícháme ve vodě mouku a smetanu. Nalijeme do podušených jater, dle potřeby přidáme vodu a ještě chvíli povaříme. Nakonec vše rozmixujeme na kaši. Můžeme podávat s dietním hrnkovým knedlíkem.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Daniellarevidováno dne 11.9.2012