dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|TiskRecept: Jemná hrachová kaše
2.10.2009
Ingredience: 250 g hrachu, 100 ml mléka, 60 g cibule, 10 ml oleje, 2 stroužky česneku, 5 g hladké mouky, oregano, sůlPostup: Předem namočený hrách uvaříme do měkka a scedíme. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme mouku a osmahneme. Jíšku zalijeme polovinou dávky mléka a dobře promícháme. Hrách rozmixujeme zbylým mlékem a přidáme rozmíchanou jíšku. Kaši ochutíme oreganem a solí. Podáváme s opečenou klobásou Klaso, sázenými vejci, párkem nebo vepřovým plátkem. K pokrmu je vhodný zeleninový salát.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Evžena Janovská DiSrevidováno dne 2.10.2009