dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Krevety a pstruh na rozmarýnu a víně

Recept: Krevety a pstruh na rozmarýnu a víně

3.1.2009

Krevety a pstruh na rozmarýnu a víně.

Krevety a pstruh na rozmarýnu a víně. – ilustrační foto
foto: kamter

Ingredience: 4x pstruh, pokud možno s růžovým, ne bílým masem, 4x středně velká kreveta, olivy, větvička rozmarýnu, olivový olej 60 g, máslo 20 g, č. víno 1 dcl, 2x feferonka, omáčka na špagety nebo kečup, beraní rohy a koření

Postup: Velkou pánev pokryjeme tenkou vrstvou olivového oleje, položíme 4 krevety a zakryjeme 4 pstruhy, posypeme čerstvým jemně nasekaným rozmarýnem, 1 polévková lžíce stačí, dále olivami /nejlépe černými/ a doplníme beraními rohy, kousky feferonek, na každou rybu položíme kousek másla. Do půli hrnku/1dcl/nalejeme dobré červené víno a smícháme s omáčkou /1dcl/ na špagety a s kořením na ryby a potírame při otáčení ryb. Po 20-25 min. podáváme ryby posypané drcenými mandlemi, polité vzniklou omáčkou z pánve. Možné přílohy chléb, brambory nebo hranolky, vhodným doplňkem je kukuřice v mírně slaném nálevu.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 25 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 2814,0 kJ
Autor(ka) receptu: kamter

revidováno dne 3.1.2009