Recept: Krevety s brokolicí a kari rýže
9.3.2010
Krevety s brokolicí a kari rýže – ilustrační foto
foto: Hana
Ingredience: 150 g krevety vyloupané, 40 g mrkev, 50 g brokolice, 40 g fazolky sterilované, 20 g česnek, 140 g rýže parboiled, 20 g cibule, 20 g olej olivový, rýže, bobkový list, nové koření, 5 g kari koření, 100 g rajčataPostup: Mrkev omyjeme, nakrájíme na kolečka a dáme vařit do vody, přidáme omytou a na růžičky rozebranou brokolici a chvíly vaříme doměkka. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek, přidáme krevety a opékáme je ze všech stran. Potom přidáme uvařenou mrkev a brokolici a sterilovanou fazolku. Vše necháme opékat, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Rýži propláchneme, dáme na zpěněnou cibulku, promícháme, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a kari koření, zalijeme vodou a dusíme na mírném ohni pod poklicí doměkka. Krevety podáváme s kari rýži a obložené rajčatyPočet porcí: 2Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Hanarevidováno dne 9.3.2010