dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Kuřecí čína, rýže dušená

Recept: Kuřecí čína, rýže dušená

13.9.2010

Kuřecí čína, rýže dušená

Kuřecí čína, rýže dušená – ilustrační foto
foto: Klára

Ingredience: 380 g kuřecí prsa, 40 g pórek, 20 ml sojová omáčka, 40 g solamyl, 280 g rýže parboiled, 40 g cibule, 30 g olej olivový, 40 g olej slunečnicový, bobkový list, hřebíček, sůl, koření na kuře, libeček

Postup: Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme nakrájený pórek, solamyl, sojovou omáčku, sůl, koření na kuře, promícháme a necháme uležet. Mezitím si nakrájíme cibuli najemno, dáme na olivový olej, osmažíme, přidáme sůl, bobkový list, hřebíček. Přidáme přebranou a propláchnutou rýži, osmahneme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Na pánvi si rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme naložené maso a opečeme jej zprudka ze všech stran. Ihned servírujeme a rýži sypeme libečkem.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 25 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 2374,9 kJ
Autor(ka) receptu: Klára

revidováno dne 13.9.2010