Recept: Kuřecí čína, rýže dušená
13.9.2010
Kuřecí čína, rýže dušená – ilustrační foto
foto: Klára
Ingredience: 380 g kuřecí prsa, 40 g pórek, 20 ml sojová omáčka, 40 g solamyl, 280 g rýže parboiled, 40 g cibule, 30 g olej olivový, 40 g olej slunečnicový, bobkový list, hřebíček, sůl, koření na kuře, libečekPostup: Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme nakrájený pórek, solamyl, sojovou omáčku, sůl, koření na kuře, promícháme a necháme uležet. Mezitím si nakrájíme cibuli najemno, dáme na olivový olej, osmažíme, přidáme sůl, bobkový list, hřebíček. Přidáme přebranou a propláchnutou rýži, osmahneme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Na pánvi si rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme naložené maso a opečeme jej zprudka ze všech stran. Ihned servírujeme a rýži sypeme libečkem.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 25 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Klárarevidováno dne 13.9.2010