Recept: Recept na kuřecí čínu s rýží z horkovzdušné trouby
14.5.2012
Recept na kuřecí čínu s rýží z horkovzdušné trouby – ilustrační foto
foto: Petra
Ingredience: 400 g kuřecí maso-prsa, 30 g olej olivový, 40 g cibule, 50 g fazolky mražené, 50 g mrkev mražená, 50 g kukuřice mražená, 50 g hrášek mražený, 15 g mouka hladká, 50 g smetana 12 % tuku, sůl, pepřPostup: Omyté maso nakrájíme na kostičky, dáme do horkovzdušné fritézy, přidáme olej. Nastavíme 20 minut a fritézu zapneme. Po pěti minutách horkovzdušnou troubu otevřeme, přidáme omytou a na velká kolečka nakrájenou cibuli a víko přiklopíme. Po dalších pěti minutách přidáme zeleninu, zaprášíme moukou, přidáme smetanu, sůl, pepř, podlijeme mírně vodou a přiklopíme víko. Necháme fritézu dojít. Po nastavené době by mělo být maso měkké a směs by měla být mírně zahuštěná. Pokud se nám bude zdát směs hustá, přilijeme během fritování vodu. Podáváme s rýží.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 20 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Petrarevidováno dne 14.5.2012