dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Kuřecí karbanátky, brambory vařené

Recept: Kuřecí karbanátky, brambory vařené

25.8.2012

Kuřecí karbanátky, brambory vařené

Kuřecí karbanátky, brambory vařené – ilustrační foto
foto: Marianna

Ingredience: 400 g kuřecí prsa, 40 g cibule, 15 g česnek, 100 g vejce, 40 g strouhanka, 100 g olej slunečnicový, 1000 g brambory, sůl

Postup: Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na malé kousky a pomeleme na masovém mlínku. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme a také pomeleme na masovém mlínku. Do směsi přidáme vejce, strouhanku, osolíme a řádně vše promícháme. Připravíme malé karbenátky, které smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji dozlatova. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 45 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 2555,5 kJ
Autor(ka) receptu: Marianna

revidováno dne 25.8.2012