Recept: Kuřecí karbanátky, brambory vařené
25.8.2012
Kuřecí karbanátky, brambory vařené – ilustrační foto
foto: Marianna
Ingredience: 400 g kuřecí prsa, 40 g cibule, 15 g česnek, 100 g vejce, 40 g strouhanka, 100 g olej slunečnicový, 1000 g brambory, sůlPostup: Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na malé kousky a pomeleme na masovém mlínku. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme a také pomeleme na masovém mlínku. Do směsi přidáme vejce, strouhanku, osolíme a řádně vše promícháme. Připravíme malé karbenátky, které smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji dozlatova. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Mariannarevidováno dne 25.8.2012