Recept: Kuřecí na kari, rýže
20.11.2008
Kuřecí na kari, rýže – ilustrační foto
foto: redakce@dietologie.cz
Ingredience: 400 g kuřecí prsa, sůl, pepř, kari koření, 50 g olej slunečnicový, 80 g cibule, voda, 280 g rýžePostup: Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na jemno, zpěníme na oleji dozlatova. Kuřecí maso vložíme na osmahnutou cibuli, opečeme, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, zamícháme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Na rozpáleném oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži, za stálého míchání rýži opečeme, osolíme a zalijeme teplou vodou, dusíme doměkka.Počet porcí: 4Doba přímé přípravy: 40 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.czrevidováno dne 20.11.2008