Kuřecí pánev s gnocchi – ilustrační foto foto: Hana
Ingredience: 400 g kuřecí maso (prsíčka nebo vykostěné stehení steaky), koření na kuře, 20 g sojová omáčka, 40 g pórek, 100 g červená paprika čerstvá, 100 g zelená paprika, koření sušený medvědí česnek, 50 g bambusové výhonky, 20 g solamyl, 20 g olivový olej, 500 g ku
Postup: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme solamylem, kořením, lžičkou olivového oleje, medvědím česnekem, sojovou omáčkou, nakrájeným pórkem, případně trochu osolíme. Necháme odležet. Pánev Vok si rozpálíme olivovým olejem, připravenou směs opražíme dorůžova za stálého míchání. Až je maso opečené, zalejeme vodou, aby bylo vše ponořené pod vodou. Poté prudkým varem vaříme až se nám voda odpaří a vznikne šťáva. Popřípadě můžeme šťávu zaprášit moukou a dochutíme masoxem. Gnnochi uvaříme podle návodu. Podáváme.