dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Mořské rizoto

Recept: Mořské rizoto

30.6.2010

Mořské rizoto

Mořské rizoto – ilustrační foto
foto: Hanka

Ingredience: 140 g rýže Natural Basmati, 2 g mořská řasa Wakame, 150 g sterilovaná baby karotka s hráškem, 30 g cibulka jarní, sůl, podravka light bez glutamátu, bobkový list, hřebíček

Postup: Rýži propláchneme, dáme do tlakového hrnce, zalijeme dostatečným množstvím vody, přidáme Wakame, bobkový list, hřebíček, sůl a vaříme doměkka cca 20 min. Po uvaření vyjmeme mořskou řasu a nakrájíme na tenké plátky, rýži propláchneme ve studené vodě, vyjmeme bobkový list a hřebíček. Rýži a nakrájenou mořskou řasu dáme do zapékací mísy, přidáme nakrájenou jarní cibulku, sterilovaný hrášek s mrkví i s polovinou nálevu, promícháme se solí a podravkou light a zapečeme v troubě.

Počet porcí: 2

Doba přímé přípravy: 45 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1260,7 kJ
Autor(ka) receptu: Hanka

revidováno dne 30.6.2010