Recept: Mořské rizoto
30.6.2010
Mořské rizoto – ilustrační foto
foto: Hanka
Ingredience: 140 g rýže Natural Basmati, 2 g mořská řasa Wakame, 150 g sterilovaná baby karotka s hráškem, 30 g cibulka jarní, sůl, podravka light bez glutamátu, bobkový list, hřebíčekPostup: Rýži propláchneme, dáme do tlakového hrnce, zalijeme dostatečným množstvím vody, přidáme Wakame, bobkový list, hřebíček, sůl a vaříme doměkka cca 20 min. Po uvaření vyjmeme mořskou řasu a nakrájíme na tenké plátky, rýži propláchneme ve studené vodě, vyjmeme bobkový list a hřebíček. Rýži a nakrájenou mořskou řasu dáme do zapékací mísy, přidáme nakrájenou jarní cibulku, sterilovaný hrášek s mrkví i s polovinou nálevu, promícháme se solí a podravkou light a zapečeme v troubě.Počet porcí: 2Doba přímé přípravy: 45 min.Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)Autor(ka) receptu: Hankarevidováno dne 30.6.2010